KALENTERI TULEVASTA

BitteinSaari on osa Soikkelin BITTEIN SAARET -verkostoa

TÄRKEITÄ TAPAHTUMIA 2024


- Metsossa 16.4. puhumassa Tuntemattoman sotilaan filmi- ja näytelmäsovituksista
- toukokuussa osallistumme taas Åconiin
- tietokirjani Eroottinen elokuva ilmestyy kesällä Oppianilta






tiistai 1. huhtikuuta 2014

Kun partaradikaalit pelaavat sotapelejä


 Tähän se ylenpalttinen lauta- ja tietokonepelien suosio sitten johti, että vanhat partaradikaalitkin kuvittelevat sotien ihan oikeasti tapahtuvan pelikortteja heiluttelemalla. Viime viikonlopun oudoin uutinen oli Hesarissa julkaistu partaradikaalien komerosta tulo, missä Jukka Mallisen ja Jani Saxellin kaltaiset kulttuurihumanistit kutsuvat NATOa pelastamaan Suomen Venäjältä. Tämä ulostulon uutisointi oli hyvin ajoitettu sen kanssa, että Vasemmistoliitto lähti hallituksesta ja nyt 15% puolueen kannattajista haluaa sekin "liittyä" NATOon.

Yli seitsemän vuosikymmentä suomalaisetkin tiesivät mitä "liittoutuminen" tarkoittaa suurvaltojen välisessä geopolitiikassa seikkaillessa. Mutta nyt sitten lauta- ja tietokonepelien kyllästämässä maailmassa kuvitellaan, että NATO on kansainvälinen bonus-järjestelmä johon voi hakemalla saada jäsenbonuskortin.

Ja käteväähän se olisikin. Kärpäsen hakea hevosten jäsenkorttia ja nauttia sitten bonuksen hajusta päivät pitkät.

Vaan entä jos Venäjä olisi edelleen Neuvostoliitto ja tekisi johtajiensa voimapolitiikkaa samalla tavalla kuin Putin? Näyttäytyisikö Venäjä yhtä irrationaalisena uhkana vai vieläkin pahempana, juuri järjettömän mahtailunsa vuoksi?

Itse veikkaan, että Mallisen kaltaiset ihmiset, jotka ovat ihan oikeasti älykkäitä ja maailmaa seuraavia, eivät reagoisi niin tolkuttomalla tavalla Venäjään jos se olisi vielä vanhaa maailmaa eli käyttäytyisi uhkaavasti POLIITTISENA järjestelmänä. Mutta kun Putinin ja kumppaneidensa toimet eivät ole enää politiikkaa eivätkä oikein selity edes revanssihengellä, ei Venäjää valtiona voi enää ymmärtää kuin puhtaana väkivallan ilmaisuna. Ja sellaisen näkeminen herättää ihmisessä samanlaisen paniikin kuin nähdessä väkivaltaa kotinurkillaan.

Kokonaan toinen juttu on se, että Venäjän toimien taustalla on sellaisia talouden uhkakuvia, joista ei ole totuttu puhumaan kuin talouselämän artikkeleissa. Tammi-helmikuussa muistan kuitenkin lukeneeni kyseisiä taustoituksia sille, miten rupla on heikentynyt jenkkien pumpatessa sekä dollareita että halpaa kaasuenergiaansa maailmanmarkkinoille.  Ne artikkelit eivät olleet minkään salaliittoteoreetikkojen tekstejä, mutta jostain syystä Venäjän kriminokratian yhteydessä ei taloudellisista motiiveista ole enää muodikasta puhua.

Nyt Venäjä on vain paha poliisi, jonka pysäyttämiseen tarvitaan vielä pahempi poliisi, uskovat partaradikaalit.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti